Soita meille: +1 800 789 50 12
Wordpress teema

Case I-Valo 3D-visualisointi

Laadukas 3D-visualisointi edistää myyntiä ja markkinointia

I-Valo Oy on yli 45 vuoden aikana toimittanut tuhansia erilaisia valaistusratkaisuja monenlaisiin kohteisiin. Toteutettavat ratkaisut lähtevät aina asiakkaan tarpeesta ja I-Valon asiantuntijat suunnittelevat ne energiatehokkuutta, tarkoituksenmukaisuutta ja ulkonäköä ajatellen.

I-Valon moderni tuotantoteknologia mahdollistaa standardituotteiden räätälöinnin ja persoonalliset valaisinkokonaisuudet kilpailukykyisin hinnoin. Samasta valaisimesta voi olla lukemattomia kombinaatioita, joissa teknisten ominaisuuksien lisäksi myös ulkoiset tekijät vaihtelevat. Perinteiset valokuvatut tuotekuvat eivät välttämättä ole paras ratkaisu, vaan tueksi tarvitaan 3D-visualisointia. 

Kollegani vinkkasi Deemecistä ja kertoi heidän osaamisestaan 3D-visualisoinneissa. Meillä oli tähän jo hyvä partneri, mutta suosittelun kautta halusin tehdä pilotin muutamasta tuotteesta myös heidän kanssaan. Huomasin nopeasti, että hinta-laatu-suhde oli todella hyvä. Yhteistyömme on kasvanut ja kehittynyt tämän jälkeen”, Meike Kinnunen, marketing manager, I-Valo Oy. 

3D-visualisointi on olennainen osa suunnitteluprosessia

3D-visualisointi on hyvä tapa kuvata tuote kustannustehokkaasti ja nopeasti, mikäli siihen liittyy pieniä muuttujia esimerkiksi räätälöitävyyden suhteen. 3D-visualisointi on nykypäivänä olennainen osa suunnitteluprosessia, jolla suunnittelijat voivat havainnollistaa ideat paperilta helposti ymmärrettäviksi ja jaettaviksi kuviksi ja videoiksi. 

”Meidän tuotteet valmistetaan Iittalassa, eikä meillä ole omaa kuvaamoa. Mikäli tuotteista otetaan perinteiset tuotekuvat, täytyy tuotteet lähettää Hämeenlinnaan kuvattavaksi ja kuvat täytyy tämän jälkeen syvätä, mikä maksaa ja vie meiltä aikaa. Deemec Oy on tuonut meille joustavuutta ja toiminut hyvänä lisäresurssina”, jatkaa Meike Kinnunen.

 

Ammattimainen tuotekuvaus auttaa myyntiä, markkinointia ja asiakaspalvelua

Ammattilaisen tekemä renderöinti tai animaatio 3D -mallista kertoo asiakkaalle tuotteen käyttötarkoituksen ja kertoo miltä lopullinen tuote näyttää ennen kuin fyysistä tuotetta ollaan valmistettu. Tämä helpottaa myyjien työtä ja mahdollistaa sen, että asiakkaiden tarpeet ja odotukset tuotetta kohtaan pystytään näyttämään jo hyvin aikaisessa vaiheessa realistisilla kuvilla ja videoilla.

 

Meillä tuotekuvia käytetään kaikessa markkinoinnissa. Deemec on valmistanut meille jopa 3D-animaatiovideoita, jotka kertovat esimerkiksi miten meidän tuotteet asennetaan. Videoiden avulla myyjämme voivat helposti havainnollistaa tuotteiden ominaisuuksia ja asentamisen helppoutta. Videot ovat vähentäneet myös asiakaspalvelun tarvetta. Videolta on helppo nähdä, miten tuote toimii ja olemme saaneet näistä hyvää palautetta. Liikkuva kuva toimii paremmin kuin kirjoitettu teksti. Tuotekuvat ja videot ovat yksi tärkeimmistä työkaluista meidän myyjillemme. Hyödynnämme videoita ja tuotekuvia myös sosiaalisen median kanavissa ja messuilla”, kertoo Meike Kinnunen.

Kumppanuuden perustana Deemecin asiantuntemus ja jatkuva kehitys

”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Deemecin kanssa. Kaikki projektit on saatu maaliin aikataulujen puitteissa. Kuvien ja videoiden laatu on todella hyvä. Deemec tuntee tarpeemme ja tuotteemme, joten yhteistyömme on luontevaa ja puhumme ”samaa kieltä”. Vaikka meillä itsellämme on tarvittavat ohjelmistolisenssit, meidän ei kannata käyttää suunnittelijan aikaa tähän tai palkata uutta työntekijää. Ostamme tämän osaamisen mieluummin palveluna. 

Deemec kehittää myös uusia palveluita liittyen virtuaalitodellisuusympäristöjen toteutukseen. Näen myös tässä meille valtavasti potentiaalia. Odotan innolla, että yhteistyömme kasvaa myös tähän suuntaan”, summaa Meike Kinnunen.

3D-visualisointi

3D-visualisaatio tarkoittaa tarkkaa kuvaa tai videota, joka on muodostettu työpiirustusten tai konseptin pohjalta yhdeksi kolmiulotteiseksi objektiksi. Tyypillisesti visualisoinnissa myös kuvan yksityiskohdat ovat tärkeitä, joten varjot, valon heijastuminen ja pintamateriaalit mallinnetaan tarkasti vastaamaan lopullisen rakennuksen, sisustuksen tai tuotteen ulkonäköä.

Lopputulos saadaan tarvittaessa näyttämään lähes valokuvantarkasti suunnitteilla olevalta tuotteelta, jolloin 3D-mallia voidaan sujuvasti käyttää esimerkiksi vasta suunnitteluvaiheessa olevan tuotteen ennakkomarkkinointiin.

Miksi tehdä 3D-visualisointia?

  • Realistinen kuva tuotteesta
  • Havainnollinen tapa kertoa tuotteen toiminnasta ja avainominaisuuksista
  • Visualisoitu malli tuotteesta voidaan sijoittaa lopulliseen ympäristöön
  • Projektisuunnitelman esittäminen asiakkaalle jo tarjousvaiheessa
  • Laadukasta ja havainnollistavaa kuvamateriaalia esitteisiin, kotisivuille tai käyttöohjeisiin
  • Helpotat myyjän työtä
  • Voit vähentää asiakaspalvelun tarvetta
  • Kustannustehokkuus