Soita meille: +1 800 789 50 12
Wordpress teema

Case Valmet

Case Valmet

Valmetin teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistyksellisiin automaatioratkaisuihin sisältyvät niin yksittäiset mittaukset kuin koko tehtaan kattavat avaimet käteen automaatioprojektit.

Kun yhtiön omat suunnitteluresurssit ovat täyskäytössä tai kun tiettyyn suunnittelutarpeeseen haetaan erikoisosaamista, Valmet hankkii täsmäresursseja ulkoistettuna palveluna. Käytäntö on osoittautunut menestyksekkääksi.

Suunnittelutarpeet kasvaneet kysynnän kasvaessa

Valmetin liiketoiminta on hyvin syklistä. Meneillään oleva kasvu alkoi vuonna 2014 ja viimeiset kolme vuotta paperi ja kartonkikoneiden markkinat ovat vetäneet hyvin. Tilauskirjat ovat olleet täynnä ja suunnittelu on kovassa ylikuormassa. Valmetin pituusleikkureiden ja rullainten mekaniikkasuunnittelussa projektisuunnittelua on tehty tällä ajanjaksolla n. 75 000 tuntia vuodessa. Kasvanut kysyntä on lisännyt painetta löytää oikeita osaajia lisääntyneisiin suunnittelutarpeisiin.

Yhteistyömme Deemecin kanssa alkoi vuonna 2015. Pääsuunnittelijamme siirtyi Deemecille ja pyysimme samaa henkilöä meille takaisin töihin heidän kauttaan. Onneksemme tämä onnistui pienen siirtymän jälkeen. Myöhemmin samana vuonna palkkasimme heiltä hieman nuoremman osaajan ja vuoden 2019 alusta lähtien meillä on ollut kolme ammattilaista Deemeciltä”, sanoo Kari Leminen, Valmetin pituusleikkuri- ja rullainsuunnittelusta vastaava johtaja.

Jokainen suunnittelija on meillä samanarvoinen

Suunnittelun ulkoistus on Valmetille strateginen valinta ja se on ulkoistanut kumppaneilleen jopa 60-70% suunnittelusta. Näin suuren ulkoistetun resurssin hallinta vaatii selkeitä pelisääntöjä ja vahvaa johtamista.

Jokainen suunnittelija on meillä samanarvoinen. Moni uusi suunnittelija saattaa kokea olevansa huonommassa asemassa työllistyessään suunnittelutoimiston kautta. Tämä ei ainakaan meillä pidä paikkaansa. Suunnittelutoimistojen kautta tulleilla suunnittelijoilla on avainosaamista ja monella pitkää kokemusta, joiden varaan olemme rakentaneet paljon. He pääsevät kasvamaan meillä monipuolisten tehtävien kautta ja tarjoamme osaamisen kehittyessä entistä vastuullisempia tehtäviä. Suunnittelijamme pääsevät työskentelemään maailman johtavien palveluiden parissa, joissa meillä on ihan maailman kärkiosaamista”, kertoo Kari Leminen

Valmet paperikone

Hyvä yhteistyön edut: joustavuus ja helppous

Yhteistyö Deemec Oy:n kanssa on ollut luontevaa ja Valmet suurena johtavana kansainvälisenä toimijana arvostaa helppoutta ja joustavuutta. 

Deemecin kanssa on helppo tehdä töitä, koska saamme hyvää ja nopeaa palvelua sekä pystymme kommunikoimaan suoraan päättäjien kanssa ilman turhaa byrokratiaa. Saamme yhdessä päätökset tehtyä ja asiat eteenpäin. Tämä on meille tärkeää”, sanoo Kari Leminen

Osaajien vankka kokemus ja neljän vuoden yhteistyö Deemecin kanssa näkyy myös siinä, että uudet suunnittelijat on helppo kouluttaa. Valmetin ei tarvitse käyttää aikaa uuden työntekijän kouluttamiseen, koska Deemec hoitaa koulutuksen ja perehdytyksen talon tavoille ja järjestelmiin kokemuksensa kautta.

Me Valmetilla pyrimme pitämään kaikista osaajistamme kiinni. Haluamme tarjota heille jatkuvasti uusia haasteita ja pitää heidän työnsä mielekkäänä. Tässä olemme onnistuneet yhdessä Deemecin kanssa erittäin hyvin ja olemmekin yhteistyöhön erittäin tyytyväisiä. Voin suositella Deemecin palveluita myös muille”, summaa Kari Leminen, Valmetin pituusleikkuri- ja rullainsuunnittelusta vastaava johtaja.

Deemec Oy

Deemec Oy on mekaniikkasuunnittelun, sähkö- ja automaatiosuunnittelun, teknisen dokumentoinnin sekä 3D-visualisointien ammattitaitoinen osaaja, joka tuo todistettuja hyötyjä asiakkaan arkeen ja liiketoimintaan.

  • Tarjoamme laadukkaita suunnittelupalveluja erinomaisella hinta-laatusuhteella.
  • Ymmärrämme asiakkaidemme liiketoiminnan ja suunnittelun tarpeita ja kehitämme palveluitamme ja osaamistamme niiden mukaisesti.
  • Olemme proaktiivinen kumppani, joka tarjoaa toimialan parhaat ammattilaiset.
  • Henkilöstöomisteisuus ja matala organisaatio tekee meistä joustavia ja kykenemme nopeisiin päätöksiin.
  • Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme ja sitoutuneesti kantaa vastuuta asiakkaan onnistumisesta.