Soita meille: +1 800 789 50 12
Wordpress teema
syys
17

Deemeciläinen esittäytyy: Tomi Saira

Nimesi:
Tomi Saira

Titteli:
Senior Mechanical Engineer

Ydinosaamisesi:
Laaja käsitys mekaniikkasuunnittelusta. Koneenrakennustekniikan sovelluksiin liittyvä suunnittelu, valmistustekniikat sekä konstruointi ovat vahvuuteni.

Entäpä ne kehityskohdat:
Suunnitteluohjelmistojen vielä monipuolisempi hyödyntäminen sekä FEM-analyysit ovat nähdäkseni se kehityskohde. Minulla on korkea halu saada asioita valmiiksi, jonka johdosta päivät venyvät toisinaan liian pitkiksi ja työnkuvani puolesta en aina pysty asioita delegoimaankaan.

Mikä tuo työpäivääsi piristystä?
Kollegoiden kanssa käytävät rennot keskustelut, jotka ajoittain ovat todella mukaansatempaavia. Lounastauko, Iltalehden lukemisen kera, piristävät myös päivää. Järjestämme säännöllisesti myös Deemecin porukalla tiimilounaita, mikä on rentouttavaa vaihtelua arjen askareiden keskelle.

Mitä teet ensimmäisenä työpaikalla?
Kahvikuppi tarttuu usein mukaan ennen kuin saan edes takkia pois päältä. Tämän jälkeen pistän koneen päälle ja toivotan hyvät huomenet kollegoille. Siitä mun päivä lähtee käyntiin.

Koulutus
Koneinsinööri Lahden Ammattikorkeakoulu, 2013.

Aikaisempi työkokemus:
Urani alkoi 1990 Valmetin paperikoneilla mekaniikkasuunnittelijana koneteknikon koulupohjalta. Tämän jälkeen olen työskennellyt mm. modernisointisuunnittelijana Sandvikilla Hollolassa sekä pääsuunnittelijana Lahti Precisionilla.

Miten törmäsit Deemeciin ja miksi päätit hakea töitä Deemecin kautta?
Deemec otti minuun yhteyttä lokakuussa 2013, jolloin olin työttömänä pienen pätkän. Tällöin minun osaamiseni ei kohdannut avoinna olevaan positioon nähden. 2016 aloin haaveilla muutosta Päijät-Hämeestä takaisin etelään, josta olen lähtöisin. Lähdin aktiivisesti kartoittamaan uusia vaihtoehtoja oman urakehitykseni kannalta. Päätin ottaa yhteyttä Deemeciin ja oma-aloitteisuus ja aktiivisuuteni palkittiin. Tosi nopeasti haastattelun jälkeen ymmärsin että minut haluttiin töihin. Ensimmäisestä työpäivästä lähtien menin heti suoraan asiakkaan luo ja siitä asti olen ollut Evacilla tammikuussa 2017.

Missä asiakasyrityksessä teet työtä nyt?
Evac Oy Espoossa.

Miten asiakasyrityksessä suhtaudutaan ulkoistettuun resurssiin?
Evac Oy:llä mielestäni lämmin suhde alihankkijoihin. Saadaan kutsuja tapahtumiin sekä erilaisiin harrastuspiireihin (salibandy, teatteritapahtumat, yms.). En ole näin lämmintä vastaanottoa nähnyt missään. Voisin sanoa, että Evac on tässä esimerkillinen.

Parasta työssäsi?
Parasta on se, että työssä on paljon vaihtelua. Haasteita on sopivasti ja tilanteet muuttuvat. Pääsen haastamaan itseäni jatkuvasti. Mekaniikkasuunnittelu on todella laaja-alue ja alan sisältä löytyy paljon eri ”maailmoja”. Aloitin paperikoneiden jälkikäsittelylaitteiden parissa ja nyt työskentelen laivojen jätevedenkäsittelyyn liittyvien tuotteet (cleantech) parissa. Lisäksi tykkään työskennellä asiakasrajapinnassa ja pääsen verkostoitumaan eri alueiden ammattilaisten kanssa. Esimerkkinä vaikkapa komponenttitoimittajat.

Parasta Deemecissä?
Deemec on hyvin perheenomainen yritys. Meillä on hyvä yhteishenki ja ”matala organisaatio”. Puhalletaan yhteen hiileen ”samalta puolelta nuotiota”. Näin ollen, harvoin on kenelläkään tuhkat silmillä. Äänensä saa kuuluville kehittämistarpeista aina toimitusjohtajaa myöten. Tiedän että minua ja mielipiteitäni kuunnellaan ja asioihin pystytään reagoimaan tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Porukka on kiinteä ja yhteishenkeä kehitetään erilaisten tapahtumien avulla. Meillä on myös kattava terveysvakuutus vapaa-ajalle, mikä on todella iso ja myös käytännössä toimiva etu.

Toiveesi jatkon suhteen Deemecissä?
Uskon että me ollaan vahvoilla. Näkisin että Deemec on todella potentiaalinen firma, joka pystyy tuomaan lisäarvoa ja asiantuntemusta monelle yritykselle, joille suunnittelun alihankinta on hyvä vaihtoehto.

Vinkit työnhakijalle
Oma-aloitteisuus poikii hyvän lopputuloksen. Minä olen tästä hyvä esimerkki. Soita rohkeasti ja kerro itsestäsi sekä osaamisestasi. Ole aktiivinen. Pidä yllä mahdollisuuksien mukaan työtaitojasi, vaikka olisit työttömänä. Itse opettelin työttömänä Solidworks –ohjelman käyttöä sen ilmaisversiolla, hyödyntäen youtubesta löytyviä tutoriaaleja. Paljon voit tehdä myös työttömänä ja kehittää sekä ylläpitää taitojasi. Työtaitojen vaaliminen ja itsensä kehittäminen ovat iso etu mahdollisessa työhaastattelussa. Lisäksi jos harjoittelet ohjelmien käyttöä (suunnitteluohjelmat, excel yms.) on helpompi tulla työelämään vaikkapa jos tulet suoraan koulusta. Koulun opit harvoin vastaavat täysin sitä käytäntöä, jolla asioita oikeasti hoidetaan yrityksissä. Jos sinulla on työnäytteitä tuo ne esiin ja kerro niistä. Näin rekrytoijan on helpompi hahmottaa osaamisesi ja tarjota sinulle sopivaa työtä.

About the Author:

Pahoittelut, kommentointilomake on suljettu.