Soita meille: +1 800 789 50 12
Wordpress teema
syys
05

Deemeciläinen esittäytyy: Samin tarina työntekijästä osakkaaksi

Sami Stenman, DeemecNimesi:
Sami Stenman

Titteli:
Engineering Manager, osakas & hallituksen jäsen.

Ydinosaamisesi:
Kokonaisuuksien hallinta, asioiden nopea omaksuminen ja tarkkuus ovat vahvuuksiani. Haluan aktiivisesti osallistua erilaisten asioiden kehittämiseen. Ehkä tästä syystä minut pyydettiin Deemecissä osakkaaksi. Olen myös kasvattanut Evac Oy:n asiakkuutta menestyksekkäästi.

Entäpä ne kehityskohdat:
Koskaan missään ei ole riittävän hyvä. ”Mitä enemmän tiedät, sen vähemmän tiedät tietäväsi.” Suunnitteluohjelmiston käyttöä voisin hallita enemmän, mutta nykyisessä työssäni tämä ei kuulu aivan ydintehtäviini. Lisäksi lujuuslaskelmien paremmasta hallinnasta olisi minulle hyötyä.

Mikä tuo työpäivääsi piristystä?
Kunnon puujalkavitsit ja avoin kommunikaatio tiimin kesken. Itselle myös päivittäisten ongelmien ratkominen tai vaikeiden tilanteiden selvittäminen tuo piristystä.

Mitä teet ensimmäisenä työpaikalla?
Tuplaespresso ja työpäivän suunnittelu hyviä biisejä kuunnellen. Tämän jälkeen välittömät läpät työkavereiden kesken.

Koulutus
Insinööri AMK, konetekniikka, Vaasan AMK, 2011.

Aikaisempi työkokemus
Opiskeluaikoina Wärtsilässä material coordinator, valmistuttua toimin Marinetekillä projekti-insinöörinä ja ennen Deemecciä Marioffilla projektipäällikkönä sekä systems engineerinä.

Miten törmäsit Deemeciin ja miksi päätit hakea töitä Deemecin kautta?
Marioffilla oli yksi Deemecin sähkösuunnittelija ja hän vinkkasi paikasta minulle. Minulle aukeni nopeasti työmahdollisuus, koska etenin suosituksen kautta nopeasti työhaastatteluun ja nopeasti sainkin työpaikan. Osaamiseni ja kokemukseni vastasivat hyvin haettavaa profiilia. Hain Deemecin kautta töitä, koska halusin päästä eteenpäin urallani. Siihen aikaan ei ollut avoinna montaa itselle sopivaa taikka kiinnostavaa työtehtävää avoinna. Onneksi sain töitä Deemec Oy:n kautta.

Missä asiakasyrityksessä teet työtä nyt?
Työskentelen Evac Oy:ssä, joka on maailman johtava meri- ja offshore-alan cleantech-toimittaja. Se oli ensimmäinen yritys jonne menin töihin Deemecciläisenä tammikuussa 2016. Evacilla roolini on pääsuunnittelija ja team leader mekaniikkasuunnittelijoille, teknisille dokumentoijille ja projekti-insinööreille. Koordinoin tehtäviä, vastaan projektisuunnittelun kokonaisuuksista, aikataulutuksista, projektipäällikön tukemisesta, laadun tarkkailusta, valmistuksesta, yhteydenpidosta eri sidosryhmien välillä. Lisäksi saan työskennellä paljon asiakasrajapinnassa. Kokonaisuudessa vastuut ovat kasvaneet tasaisesti Evacilla, joka ollut antoisaa ja palkitsevaa.

Miten asiakasyrityksessä suhtaudutaan ulkoistettuun resurssiin?
Evacilla suhtaudutaan tosi hyvin. Päivittäin meidät huomioidaan ja ollaan osa porukkaa. Osallistumme myös kaikkiin henkilöstötapahtumiin ja esimerkiksi meidän työpisteistä ja ergonomiasta pidetään huolta. Ainoa eroavaisuus muihin nähden on palkanmaksaja. Meitä osallistetaan hyvin projekteihin, annetaan vastuuta sekä selkeästi meihin luotetaan.

Parasta työssäsi?
Deemecin näkökulmasta parasta työssäni on se, että voin auttaa tiimiläisiäni. On hieno nähdä heidän kehittyvän ja pääsevän mukaan hienoihin projekteihin. Evacilla on hienoa päästä tekemään mahtavia järjestelmiä uusiin laivoihin. Työssäni kaikista palkitsevinta on nähdä valmis projekti, jonka on ensin nähnyt omalta suunnittelupöydältä. Tällöin näkee oman kädenjäljen sekä työnsä arvon. Meillä on paljon käyntejä tehtaissa sekä loppukäyttäjällä eli yleensä risteilijälaivoissa ja siellä näkee kuinka oma työ on vaikuttanut ja muuttanut ”maailmaa paremmaksi”.

Parasta Deemecissä?
Mielestäni parasta on matala hierarkia ja että pääsen osallistumaan yrityksen kehittämiseen. Deemecissä työntekijää kuunnellaan ja kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa. Hyvää on myös reilut esimiehet sekä ainutlaatuiset edut. Firma järjestää erilaisia henkilöstötapahtumia ja ilmapiiri on rento ja luottamuksellinen. Yrityksen puolelta löytyy joustavuutta  eri elämäntilanteissa, kun itsellänikin on perheellisenä kaksi lasta. Deemec on mahdollistanut aktiivisen vapaa-ajan ja kehittyvän työn: liikuntaetu, kattava terveysvakuutus myös vapaa-ajalla, koulutusmahdollisuudet ja urakehitys. Työntekijästä olen päässyt osakkaaksi ja hallitukseen.

Toiveesi jatkon suhteen Deemecissä?
Jatkossa näen tärkeinä tavoitteina: Jatketaan kasvua liiketoiminnassa, oma ammatillinen kehittyminen, myynnin kehittyminen,  uusia mielenkiintoisia haasteita ja projekteja asiakasorganisaatiossa ja niissä menestyminen. Kasvu ei tule, ellei joku sitä tee.  Tavoitteinani on myös jatkuva itsensä kehittyminen eri teknologioissa ja oman tietämyksen kasvattaminen ja myös opin siirtäminen muille.

Vinkit työnhakijalle
Lähetä rohkeasti oma CV ja kerro mistä olet kiinnostunut ja mitä osaat. Meillä on monipuolisia asiakkuuksia ja tehtäviä. Vaikka juuri sillä hetkellä ei ole auki tehtävää, uusien tekijöiden osaamisten kautta voidaan laajentaa tehtäväkenttää. JOKAINEN CV luetaan ja juuri sinä voit olla meille sopiva fitti ja tulevaisuuden talentti. Tehtävien kierrätys on meillä mahdollista eli kauttamme voit saada kokeilla ja päästä mukaan erilaisiin projekteihin.

About the Author:

Pahoittelut, kommentointilomake on suljettu.