Soita meille: +1 800 789 50 12
Wordpress teema
syys
05

Mekaniikkasuunnittelija Madeleine Bernas

rekry-sivu-madeleine

Nimesi:
Madeleine Bernas

Titteli:
Mekaniikkasuunnittelija

Ydinosaamisesi?
Uuden tekniikan soveltaminen vanhaan ympäristöön. Teen tällä hetkellä modernisointia, jota olen tehnyt kahdessa eri firmassa. Tunnen siihen liittyvät haasteet ja pystyn katsomaan asioita eri näkökulmista. Suunnitteluohjelmien hallitseminen, esim CAD- ja PDM-ohjelmat. Teen tällä hetkellä pää- sekä detail-suunnittelua. Suunnittelen, käyn mittamatkoilla ja asiakaspalavereissa.

Entäpä ne kehityskohdat?
Esiintyminen asiantuntijana asiakastilaisuuksissa. Haluaisin olla parempi pitämään esityksiä. Yritän kehittää näitä taitoja. Nykyisin nautin esittämisestä ja adrenaliinipotkusta, jonka se aiheuttaa.

Mikä tuo työpäivääsi piristystä?
Saan tehdä asiantuntijatyötä, jossa saan keskittyä ja käyttää ongelmanratkaisukykyä. Monipuolisuus työssäni on hyvästä. Joskus teen isompia kokonaisuuksia, joskus pienempiä tukitehtäviä. Työpäivät ovat erilaiset.

Mitä teet ensimmäisenä työpaikalla?
Juon kahvin ja luen sähköpostit.

Koulutus
Valmistuin konetekniikan diplomi-insinööriksi Aalto-Yliopistosta v. 2014.
Pääaine: Koneensuunnittelu / tuotekehitys. Sivuaine: Tietotekniikka ja kansainvälinen liiketoiminta

Aikaisempi työkokemus
Valmistumisen jälkeen olin mekaniikkasuunnittelijana Roll Research Internationalissa, jossa mekaniikkasuunnittelun lisäksi toimin ostajana, asentajana ja koordinoin loogistiikkaa. Sain kansainvälistä kokemusta, kun kävin työmatkoilla mm. Kiinassa. Olen tehnyt diplomityöni sekä toiminut harjoittelijana ABB Motors and Generators:in tuotekehitysosastolla. Opiskeluaikana toimin teknisenä dokumentoijana K-Patentsilla sekä tehnyt vapaaehtoistyötä kansainvälisessa organisaatiossa nimeltään Board of European Students of Technology.

Miten törmäsit Deemeciin ja miksi päätit hakea töitä Deemecin kautta?
Valmistumisen jälkeen hain mekaniikkasuunnittelijan paikkaa Deemeciltä. Minut kutsuttiin haastatteluun, kun olin ollut vuoden toisella työpaikalla. En ollut varsinaisesti hakemassa töitä, mutta työtarjous oli hyvä, halusin keskittyä mekaniikkasuunnitteluun ja Deemec vaikutti hyvältä työnantajalta, niin päätyin liittyä Deemecin tiimiin. (Tulin suoraan Valmetille, missä olen edelleen.)

Missä asiakasyrityksessä teet työtä nyt?
Olen Valmetilla, Board & Paper -liiketoimintalinjan mekaniikkasuunnittelijana Reels and Winders osastolla. Tällä hetkellä työhöni kuuluu pienten ja keskikokoisten modernisointiprojektien pää- ja detailsuunnittelua. Lisäksi työtehtäviini kuuluu myynnin tukitoimintotehtäviä. Vastuut ovat kasvaneet Valmetilla kokemuksen myötä, mikä on ollut sitouttavaa ja motivoimaa.

Miten asiakasyrityksessä suhtaudutaan ulkoistettuun resurssiin?
Olen saanut lisää vastuuta ja minuun luotetaan. Olen saanut haastavia työtehtäviä ja Valmetilla selkeästi halutaan kehittää ulkoistettuja resursseja ja tällä tavalla myös sitouttaa heitä. Kuitenkin tunnen kuuluvani vahvasti Deemeciin. Meillä on pieni tiimi täällä Valmetilla ja yritetään kehittää yhteistyötä Valmetin kanssa.

Parasta työssäsi?
Olen tykännyt pääsuunnittelutehtävistä. Olen saanut enemmän ”vapaat kädet” ja tykkään tehdä töitä ihmisten kanssa. Lisäksi päivät vaihtelevat ja työtehtävät ovat haastavia. Joka päivä on erilainen. Olen kehittynyt ammatillisesti tässä työssä paljon.

Parasta Deemecissä?
Tosi positiivinen ilmapiiri ja mukavat työkaverit. Tykkään että on selkeät työroolit. Meillä on käytössä epassi, jota käytän paljon. Juoksimme muuten juuri puolimaratonin yhdessä.

Toiveesi jatkon suhteen Deemecissä?
Ammatillinen kehittyminen, kasvun jatkuminen ja se, että saamme uusia työntekijöitä meidän porukkaan. Näin osakkaana toivon että Deemec kasvaisi ja että pystytään samalla kehittämään yritystämme hyvään suuntaan.

Vinkit työnhakijalle
Positiivinen asenne ja halu oppia uutta vie pitkälle. Olen aina luottanut siihen, että opin asiat töitä tekemällä ja olen ollut innokas oppimaan uutta. Toimita rohkeasti CV Samille!

About the Author:

Pahoittelut, kommentointilomake on suljettu.